Следвайте Гласове в Директорите от индустрията казват, че не могат да

...
Следвайте Гласове в Директорите от индустрията казват, че не могат да
Коментари Харесай

„Файненшъл Таймс“: Американската шистова индустрия не може да спаси Европа от енергийната криза през зимата

Следвайте " Гласове " в 
Директорите от промишлеността споделят, че не могат да усилят доставките на петрол и газ в точния момент, тъй че да спрат енергийната рецесия през зимата

Докато някои компании ускоряват сондирането, общият брой работещи платформи е в застой през последните седмици и продуктивността на бунар е паднала.
Американската шистова промишленост предизвести, че не може да избави Европа с увеличение на нефтените и газовите доставки тази зима в отговор на страховете, че спадът на съветския износ ще изпрати цените на суровия нефт до над 100 $ за барел.
Въпреки че нефтените пазари омекнаха през последните семдици, това е една пролонгация, която може да свърши, когато ембаргото на Европейски Съюз върху износа на Русия доближи цялостния си резултат по-късно тази година. Финансовият министър на Съединени американски щати Джанет Йелън предизвести, че ембаргото „ може да провокира скок в цените на нефта “.

Американските шистови шефове обаче, седящи върху огромни резерзви от петрол и природен газ, които могат да бъдат употребявани за облекчение на европейската енергийна рецесия, споделиха, че не са в положение да усилят доставките задоволително бързо, с цел да предотвратят дефицита през зимата.
„ Съединените щати не могат просто по този начин да изпомпат още малко. Нашата продукция е такава, каквато е “, сподели Уил Ванлох, шеф на частната гупа Quantum Energy Partners, която е един от най-големите вложители в шистовите залежи.
„ Не се задава избавление “, добави Ванлох. „ Нито с петрол, нито с газ “.
Експортът на петрол и полутечен газ от Съединените щати се усили, с цел да се възползваме от увеличението на цените в Европа, само че сега той е покрай максимума, споделят шефове от промишлеността, като предизвестяват, че растежът в производството на недопечен нефт ще намалее съгласно държавните прогнози, до към 1 милион барела дневно през тази година.
На въпрос за изгледите за огромно повишаване на производството на американската шистова промишленост Скот Шефилд, изпълнителен шеф на Pioneer Natural Resources сподели, „ Не, не го виждам в скоро време “.
„ Ние не отваряме [копаем] нови платформи и не виждам никой различен, който да отваря нови платформи “, сподели Шефилд, който ръководи един от най-големите нефтени производители в Съединените щати. Цените на суровия нефт могат да се вдигнат до 120 $ за барел тази зима, защото доставките понижават, добави още той.
Международната организация по енергетика заяви в сряда, че продажбата на петрол от Русия – най-големият нефтен експортьор в света, може да падне до съвсем 20 %, когато ембаргото на Европейски Съюз доближи цялостния си резултат. Цените на Брент се усилиха с един % до 94 $ за барел в резултат на този отчет.
Растящото шистово произвеждане през последните 10 години направи Съединени американски щати най-големият производител на петрол в света, с равнища отпреди пандемията от ковид до 13 милиона барела дневно, или повече от 10 % от международния рандеман. Ежегодният растеж на производството в годините на взрива разреши да се посрещне увеличението на световното търсене, като наред с това спомогна за запазването на цените на суровия нефт.
Но след огромния спад в цените на нефта по време на пандемията, добивът на Съединени американски щати през последната седмица се възвърне единствено до 12,1 милиона барела дневно.
Появяват се нови опасения по отношение на бавния напредък на доставките от шистов газ, като търговците са все по-обезпокоени за способността на производителките от ОПЕК да усилят доставките. Миналата седмица картелът оповести проекта си да стартира да орязва добива си.
Единствено колосите Chevron и Exxon Mobile, както и някои други частни компании, ускоряват сондирането, само че общият брой опериращи платформи е в застой през последните седмици и продуктивността на бунар е спаднала.
Бен Дел, основен изпълнителен шеф на частната група Kimmeridge Energy сподели, че вложителите в шистовата промишленост от Уол Стрийт няма да дадат благословията си за огромно нарастване на продукцията, като ще предпочетат модела ниска продукция – висока облага.
„ Инвеститорите като цяло не желаят шистовите компании да преследват модел на напредък “, сподели той. „ Капиталовите наличия са извънредно лимитирани “.
Леко нарастване на добива от Съединените щати през идните месеци „ няма да промени нещата в международен мащаб “, сподели Мат Галагър, шеф на частния сондаж Greenlake Energy Ventures. „ Опасно е да мислим, че тази евтина сила може да пораства, изключително що се отнася до петрола, постоянно. “
Превод за " Гласове ": Екатерина Грънчарова
Източник: f
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР